pátek 3. července 2009

Naše cíle




Máme nejvyšší cíle. Chceme poznat sebe sama, svoje místo v životě. Budeme tak mít větší význam pro společenství, v kterém žijeme.


To však neznamená, že když přijde člověk a řekne... bolí mne záda, potřebuju se uklidnit, chci zhubnout, co mám cvičit v těhotenství atd.... že nemá u nás místo. Víme, jaký význam má první krok, a jestli člověk udělá ještě další, záleží na mnoha okolnostech. My mu nabídneme z jógové pokladnice, a také se něco od něj naučíme.


Nejvyšším cílům podřizujeme skladbu cvičení. Cvičíme jednoduchá průpravná cvičení, ásany, cvičíme také ve dvojicích, pránajámu, relaxační, koncentrační a meditační techniky. Slovně si mapujeme svoji praxi. Jsme si vědomi, že od prvního osvojení techniky k jejímu skutečnému zvládnutí, k tomu, abychom se technikou nechali vést, je obtížná cesta. Ale krásná.

2 komentáře:

  1. Jóga mi ukázala směr, jakým se vydat, konečně jsem se našla, díky józe jsem našla své pravé já.

    https://jogaholka.wordpress.com/2015/09/10/joga-v-dennim-zivote/

    OdpovědětVymazat
  2. Ano,tohle je vlastnost jógy-přijme každého, kdo si přeje přijít. Ať je v jakékoli aktuální pozici. A pak je jen zapotřebí pozorovat svoji reakci- přesně to, co potřebujeme také v životě. A i to nás jóga naučí...Josef.

    OdpovědětVymazat